کلینیک مشاوره و روانشناسی بینش نوین

ساعت کاری مرکز: شنبه تا پنج شنبه، 10 تا 21

کلینیک روانشناسی و مشاوره بینش نوین

ساعت کاری مرکز:

شنبه تا پنج شنبه : 10 – 21

بسیاری از پایه های مورد نیاز برای ایجاد یک رابطه رضایت بخش و محکم ممکن است از قبل در رابطه شما وجود داشته باشد. همه ما یک سوگیری تجربی منفی یا تمایل به تمرکز بر جنبه های بد داریم. این بیشتر از آنچه که باید، روی رابطه عاطفی ما تأثیر می‌گذارد. ما اوقات خوب را به عنوان یک امر عادی می‌پذیریم و آنها به بخشی از رابطه ما تبدیل می‌شوند که مورد توجه قرار نمی‌گیرد. در مورد مشکلات چطور؟ این مسائل در روابط عاطفی بلافاصله برجسته می‌شود. نظرات بی احساس، خلق و خوی و آشفتگی شریک ما مرتباً توجه ما را به خود جلب می‌کند. در این مطلب از بلاگ مرکز مشاوره بینش نوین، شما را با بعضی از تعاریف رابطه عاطفی و اصول رابطه عاطفی پایدار آشنا می‌کنیم.

10 نشانه یک رابطه عاطفی پایدار

رابطه عاطفی چیست؟

رابطه عاطفی نوعی رابطه است که صرفاً شخص به خاطر «او» بودن طرف مقابل و در اصل به خاطر خود فرد به او عشق می‌ورزد، بدون توجه به وضعیت جسمی، اقتصادی و اجتماعی طرف مقابل.

در همین رابطه بخوانید: ویزگی های یک رابطه سالم از نظر مشاور خانواده

 

اصول رابطه عاشقانه پایدار

وقتی زمان خود را صرف نگرانی در مورد چیزهای اشتباه می‌کنیم، فرصتی برای قدردانی از آنچه درست انجام شده است نداریم. این نه تنها به این معنی است که دیدگاه ما نسبت به رابطه منحرف است، بلکه به این معنی است که فرصت های معناداری را از دست می‌دهیم. در حالی که حل مشکلات یکی از راه‌های بهبود یک رابطه عاطفی پایدار است، به همان اندازه مهم است که در مورد ویژگی‌های خوب شریک زندگی‌تان و جنبه‌های مثبت رابطه‌تان فکر کنید.

برای تغییر دیدگاه خود، با توجه بیشتر به جنبه های روابط عاطفی عاشقانه و پایدار، رابطه خود شروع کنید. عناصر مسالمت آمیز، بدون درام و پیش پا افتاده یک رابطه به راحتی فراموش می‌شوند. اما اینها نقاط قوت رابطه عاطفی عاشقانه هستند. پس اوقات خوش و سلامت با هم بودن را جزو اصول رابطه عاطفی بدانید.

رابطه عاطفی چیست

نشانه های یک رابطه پایدار و سالم

10 نشانه رابطه عاطفی پایدار که تحقیقات نشان می‌دهد برای ایجاد یک پیوند رضایت بخش و پایدار مهم هستند در اینجا آورده شده است.

1. شما می‌توانید خودتان باشید

شما و شریک زندگیتان یکدیگر را همانگونه که هستید می‌پذیرید. شما سعی نمی‌کنید یکدیگر را تغییر دهید. اگر شریک زندگی تان شما را قضاوت می‌کند، می‌توانید بدون نگرانی خودتان باشید و هویت واقعی خود را نشان دهید. تحقیقات نشان می‌دهد زوج‌هایی که یکدیگر را می‌پذیرند، از روابط خود رضایت بیشتری دارند.

2. شما بهترین دوست او هستید

از بسیاری جهات، شریک عاشقانه شما بهترین دوست شماست و شما بهترین دوست او هستید. تحقیقات نشان می‌دهد که شرکای عاشقانه‌ای که بر دوستی و احساس ارزشمندی نسبت به هم تأکید دارند، متعهدتر هستند و رضایت جنسی بیشتری را تجربه می‌کنند. در رابطه عاطفی پایدار که دو طرف برای دوستی ارزش قائل هستند، حمایت عاطفی، صمیمیت، عشق و پیوند قوی حفظ می‌شود. همچنین بر رفع نیازهای مربوط به مراقبت، امنیت و همراهی تمرکز دارد.

3. در رابطه عاطفی پایدار احساس راحتی و نزدیکی می‌کنید

نزدیک شدن به کسی همیشه آسان نیست. اما در رابطه رابطه عاطفی پایدار، شما به آن دست یافته اید و از به اشتراک گذاشتن احساسات، اعتماد به یکدیگر و صمیمیت عاطفی بسیار راحت هستید. شما یاد گرفته اید که به شریک زندگی خود اعتماد کنید. توهم خیانت و تردید، وجود ندارد. دیگر دیوارهای عاطفی ایجاد نمی‌کنید و دائما نگران جدا شدن شریک زندگی خود نیستید.

4. شما بیشتر از اینکه متفاوت باشید، شبیه هم هستید

مطمئناً، تفاوت ها قابل توجه است، اما فراتر از این تضادها، شما از بسیاری جهات شبیه هم هستید. به عنوان مثال، همسر شما ممکن است از فیلم های ابرقهرمانی لذت ببرد در حالی که شما از کمدی های رمانتیک لذت ببرید. اگرچه ممکن است این یک تضاد به نظر برسد، اما هر دوی شما زوجی هستید که از تماشای تلویزیون با هم لذت می‌برید. به هر حال، شما خیلی بیشتر از تفاوت‌هایتان نفاط مشترک دارید.

5. در رابطه عاطفی پایدار احساس می‌کنید یک تیم هستید

کلمات مهم هستند. آیا اغلب هنگام صحبت از کلماتی مانند “ما” استفاده می‌کنید؟ استفاده از عبارت “ما” نشان دهنده یک حس قوی از وابستگی شناختی یا هویت مشترک در رابطه شما است. تحقیقات نشان می‌دهد که زوج هایی که از این طریق با هم ارتباط دارند، رضایت بیشتری دارند.

بیشتر بخوانید: سکس تراپی چیست؟ مواردی که به سکس تراپی نیاز دارند

نشانه های یک رابطه پایدار و سالم

6. آنها شما را به فرد بهتری تبدیل می‌کنند

شریک زندگی شما به شما کمک می‌کند تا هویت خود را بهبود بخشید و توسعه دهید. در اینجا، شریک زندگی شما این مسئولیت را در قبال شما نمی‌پذیرد و به شما نمی‌گوید که چگونه تغییر کنید. در عوض، از ترجیحات رشد شخصی شما پشتیبانی می‌کند. شما به دنبال تجربیات جدید و جالبی هستید که به احساس بهبودی کمک می‌کند.

7. قدرت را به اشتراک می‌گذارید

زوج ها می‌توانند تقسیم کار خود را داشته باشند. مثلاً یکی از شما مراقب باغ است، دیگری با دکوراسیون داخلی سروکار دارد. آنها اغلب در تصمیم گیری و قدرت در رابطه مشترک هستند. روابط قوی‌تر، رضایت‌بخش‌تر و زمانی که هر دو طرف حرفی برای گفتن داشته باشند، پایدارتر می‌شوند. زوج ها وقتی احساس می‌کنند که تقسیم کار در رابطه شان منصفانه است، خوشحال‌تر می‌شوند.

8. اصولاً افراد خوبی هستند

انسان از طرف مقابلش انتظار دارد که قابل اعتماد، خونگرم، مهربان، منصف، قابل اعتماد و باهوش باشد. در حالی که این ویژگی ها زرق و برق دار نیستند و بلافاصله هنگام ایجاد لیست آرزوها به ذهن نمی‌آیند، آنها پایه و اساس یک رابطه عاطفی پایدار هستند.

9. به یکدیگر اعتماد دارید

باید بتوانیم به همسرمان اعتماد کنیم. باید بدانیم که همسرمان همیشه بهترین چیز را برای ما در نظر می‌گیرد و در صورت نیاز در کنار ما خواهد بود. در این گونه از مواقع، نباید اعتبار و اهمیت چندانی به گذشته همسر داد و به آینده فکر کرد. عدم اعتماد به گذشته همسر می تواند نشانه ای برای یک رابطه ناسالم و ناپایدار باشد. 

10. در رابطه عاطفی پایدار مشکل جدی ندارید

مشکلات همیشه وجود دارد. گاهی اوقات فراموش کردن تمام مشکلاتی که مجبور نیستیم با آنها دست و پنجه نرم کنیم، آسان است. مسائلی مانند عدم کنترل خشم و عصبانیت، بی احترامی، خیانت زناشویی، حسادت و آزار عاطفی یا فیزیکی برای رابطه کشنده است. گاهی اوقات نور می‌تواند از نبود این تاریکی به وجود بیاید.

برای درمان مشکلات ذکر شده در بالا، ممکن است به مشاوره های متفاوتی نظیر مشاوره های زیر نیاز داشته باشید:

در رابطه عاطفی پایدار مشکل جدی ندارید

مهارت های بهبود روابط بین فردی و عاطفی

بدانید برای ماندن در یک رابطه بد نباید به چند نکته مثبت اکتفا کرد. تمرکز بر نقاط قوت فقط برای کسانی مفید است که روابط خوبی دارند و می‌خواهند آنها را بهتر کنند. روابط خوب بر اساس احترام متقابل، عشق و دوستی برابر بین افراد ایجاد می‌شود. از نشانه های پایان رابطه عاطفی این است که تقریبا هیچکدام از این موارد را درابط عاطفی خود نداشته باشید. پس در همین جا اعلام می‌کنیم که با خود صادق باشید. در صورت بروز مشکل میتوانید از مشاوره خانواده نیز برای بهبود رابط بین فردی و عاطفی کمک بگیرید. مشاوره خانواده به شما کمک می‌کند تا با دید بازتری نسبت به مسائل بنگرید.

در نهایت درسی که می‌توانیم از این موضوع بگیریم این است که وانمود نکنیم که رابطه شما مشکلی ندارد. روابط به اندازه کافی سخت هستند. وقتی فقط روی اشتباه تمرکز می‌کنید، به راحتی می‌توانید این باور اشتباه را بپذیرید که رابطه شما بد است. اما زمانی که روی چیزهای خوب تمرکز می‌کنید و بیشتر به رابطه خود توجه می‌کنید، ممکن است متوجه شوید که رابطه شما قوی‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *