کلینیک مشاوره و روانشناسی بینش نوین

ساعت کاری مرکز: شنبه تا پنج شنبه، 10 تا 21

کلینیک روانشناسی و مشاوره بینش نوین

ساعت کاری مرکز:

شنبه تا پنج شنبه : 10 – 21

بی‌اشتهایی روانی

(anorexia nervosa)

بی‌اشتهایی عصبی یا آنورکسیا به‌عنوان یک اختلال روانی شناخته شده است.

افرادی که مبتلا به چنین اختلالی هستند در واقع نه اینکه با نوع غذا مشکلی داشته باشند بلکه از این روش برای مقابله با چالش‌ها و مسائل احساسی استفاده می­کنند.

افرادی که با این عارضه دست و پنجه نرم می­کنند سعی دارند وزن خود را پایین نگه دارند، وعده‌های غذایی خود را حذف کرده وگاهی از غذا خوردن در مقابل افراد دیگر امتناع می­ورزند.

تا جائیکه بتوانند چیزی نمی­خورند تا مبادا لاغری را از دست بدهند این شیوه تغذیه‌ای اشتباه گاهی اثرات مخرب جبران‌ناپذیری بر جای خواهد گذاشت.

حتی در برخی شرایط افراد گرسنگی خود را انکار می­کنند.

به‌طور دقیق از نظر پزشکی دلایل قطعی این اختلال شناخته‌شده نیست اما مجموعه‌ای از عوامل مانند بسیاری از بیماری‌ها، و یا ممکن است ترکیبی از عوامل بیولوژیکی، فیزیولوژیکی، و محیطی موجب بروز چنین اختلالی در افراد باشد.

بی‌اشتهایی روانی

بی‌اشتهایی عصبی می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری  برای برخی از اقشار خاص در پی داشته باشد و در حادترین شکل آن، می‌تواند منجر به مرگ شود.

 

یا حتی ممکن است در شرایط خاصی مرگ ناگهانی رخ دهد.

بی‌اشتهایی عصبی علاوه بر اینکه منجر به کاهش وزن شدید می­شود به مغز، قلب و کلیه آسیبی وارد می­کند که پس از درمان بی‌اشتهایی باز هم ارگان‌های بدن به حالت اول بر نمی­گردند.

به‌طور کلی افرادی که دچار چنین اختلالی هستند از دیگر اختلالات روانی همچون افسردگی، اختلال اضطرابی و وسواس فکری رنج می­برند.

اگر اختلال بی‌اشتهایی عصبی در کودکان و زنان رخ دهد آسیب‌های جدی‌تری وارد می­شود.

زنان به‌واسطه ساختمان بیولوژیکی حساسی که دارند و کودکان هم به خاطر اینکه در سن رشد هستند و اختلال بی‌اشتهایی عصبی در کنار حساسیت‌های سن بلوغ تهدیدی جدی محسوب می­شود.

والدین با هوشیاری و کمک گرفتن از متخصصین روانشناس با تشخیص به‌موقع علائم اختلال می­توانند از بروز آسیب‌های جدی جلوگیری کنند.