کلینیک مشاوره و روانشناسی بینش نوین

ساعت کاری مرکز: شنبه تا پنج شنبه، 10 تا 21

کلینیک روانشناسی و مشاوره بینش نوین

ساعت کاری مرکز:

شنبه تا پنج شنبه : 10 – 21

وسواس فکری

حالت وسواس داشتن در روانشناسی به‌عنوان یکی از اختلال­های فکری- رفتاری شناخته شده است.

وسواس با کسی یا چیزی داشتن. ایده یا فکری که به‌طور مداوم ذهن فرد را به خود مشغول کرده یا به آن نفوذ می‌کند و موجب تردید و شک در شخص می­شود، درباره انجام کاری وسواس به خرج دادن یعنی از انجام کاری رضایت نداریم و به‌طور مداوم بر انجامش اصرار می­ورزیم.

از آنجایی که وسواس فکری یک بیماری باریشه اضطرابی است فرد وسواس همواره در چنگ رفتارهای وسواسی گیر خواهد افتاد و رهایی از آن گاهی سخت و ناممکن است تا جاییکه امکان دارد شخص احساس ناتوانی کند.

وسواس

در اختلال وسواسی، انجام کارها و رفتارها از حالت عادی و متعادل خارج می­شود درنتیجه به‌مرورزمان فرد دچار آسیب­های روانی جدی­تری خواهد شد.

برای پیشگیری از ایجاد موقعیت‌های بحرانی لازم است در ابتدا نشانه‌ها را بشناسیم سپس برای درمان قطعی یا حتی کاهش شدت آن به روانشناس مراجعه کنیم.

از آنجایی که انسان موجودی متفکر است و ذهن ما دائماً در حال فکر کردن است گاهی امکان دارد بسیاری از افکار ناخواسته ما را در دام بیندازند و موجب رفتارهای وسواسی در ما شوند.

 

احساسات می­آیند و می­روند و ما را تحت تأثیر می­گذارند تا جاییکه افسار افکارمان به دست احساسات نباشند و بتوانیم با تمرین و خودآگاهی آن‌ها را مدیریت کنیم مشکلی پیش نخواهد آمد، اما مشکل از آنجا آغاز می­شود که ذهن کنترل تفکر آگاهانه را از ما بگیرد و ما را دچار سردرگمی سازد.

ذهن وسواسی با ایجاد بایدها و نبایدها در نحوه تفکر ما اختلال می­کند.

با راهنمایی و کمک مشاورین روانشناس یاد خواهیم گرفت چگونه ذهنمان را مدیریت کنیم و آن را تحت کنترل خود بگیریم.

بسته به‌شدت و ضعف وسواس با شناسایی نشانه‌ها قادر خواهیم بود به درمان خود بپردازیم و از دچار شدن به دیگر اختلال‌های روانی جلوگیری نماییم.