کلینیک مشاوره و روانشناسی بینش نوین

ساعت کاری مرکز: شنبه تا پنج شنبه، 10 تا 21

کلینیک روانشناسی و مشاوره بینش نوین

ساعت کاری مرکز:

شنبه تا پنج شنبه : 10 – 21

اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی که از آن به‌عنوان اختلال شیدایی هم نامبرده می­شود.

در واقع تمامی کسانی که دچار اختلال کج‌خلقی شدید هستند می­توان آن‌ها را در رده مبتلایان اختلال دوقطبی قرار داد. 

افراد مبتلا به اختلال دوقطبی حتی ممکن است ماه­ها و یا سال­ها درگیر نوسانات شدید خلقی باشند که منجر به مختل شدن روال عادی زندگی آن‌ها می­شود و شاید درک این شدت از اختلال خلقی برای افراد عادی مشکل باشد.

افراد مبتلا به اختلال دوقطبی از یکسو اختلال شدید افسردگی را تجربه می­کنند و از یکسو اختلال شیدایی یعنی تجربه ناگهانی شعف و شادی در حین غم و افسردگی که بسیار غیرعادی است.

در این نوع از اختلال هر دو جنس زن و مرد به‌طور یکسان در معرض ابتلا هستند.

اختلال دوقطبی

 

 

 وقتی صحبت از اختلال دوقطبی به میان می­آید لازم است به این موضوع اشاره‌ای داشته باشیم که انواع مختلفی از اختلال دوقطبی وجود دارد.

 از عوامل مهم و تأثیرگذاری که درباره ابتلا به این اختلال می­توان از آن نام برد موضوع ژنتیک و ارث است که تأثیر بسیاری نسبت به شیوه تربیتی و محیط دارد.

از طرفی این امکان وجود دارد آن بخش از مغز که وظیفه سازمان‌دهی و کنترل احساسات را بر عهده دارد دچار آسیب جدی شده باشد. این‌گونه افراد از لحاظ روحی از غم و دردی رنج می­برند که گویا این احساس از بین نخواهد رفت. افراد مبتلا به این اختلال بدون هیچ اتفاق مشخصی تمایل به گریه کردن دارند. دائماً احساس بیهودگی و بی‌ارزشی آن‌ها را به سمت و سویی سوق می­دهد که ممکن است دست به خودکشی بزنند.

همیشه بی‌قرار و آشفته هستند و هیچ چیزی به آن‌ها آرامش نمی­دهد حتی در اکثر اوقات احساس می­کنند تمام چیزهایی که قبلاً برایشان ارزشمند بوده و سبب خوشحالی شاه می­شده الآن دیگری تأثیری در حالشان ندارد.

تمامی آسیب‌هایی که امکان دارد بر اثر این اختلال به فرد وارد شود نشان می­دهد کمک گرفتن از دکتر روانشناس و پیگیری درمان امری مهم و حیاتی است.