کلینیک مشاوره و روانشناسی بینش نوین

ساعت کاری مرکز: شنبه تا پنج شنبه، 10 تا 21

کلینیک روانشناسی و مشاوره بینش نوین

ساعت کاری مرکز:

شنبه تا پنج شنبه : 10 – 21

در هنگام عصبانیت معمولاً همسر حرف‌هایی می‌زنند که کار دستشان می‌دهد. بهر حال باید واقعیت را پذیرفت، در هنگام عصبانیت کنترل کردن زبان کار بسیار سختی است، اما این بار شما در مقابل همسر خود قرار دارید و حرف‌هایی که می‌زنید می‌تواند تبعات سنگینی داشته باشد. شما باید مراقب حرف‌هایتان باشید، این موضوع واقعاً مهم است.

ما باید بدانیم که در هنگام مخالفت با همسر یا حتی عصبانیت، اجازه داریم چه چیزهایی بگوییم و چه حرف‌هایی نباید از دهانمان خارج شود. واقعاً هیچ جمله جادویی وجود ندارد که به شما کمک کند تا یک جر و بحث را بتوانید به نفع خود خاتمه دهید. تنها کمکی که وجود دارد، تعهد شما به رابطه است، بدین معنا که تلاش کنید تا بتوانید با همسر به یک تفاهم برسید. بدین شیوه می‌توانید رابطه خود را از گزند و آسیب مصون نگهدارید.

حرف‌هایی که می‌توانید در هنگام جر و بحث به همسرتان بگوییددر این مقاله می‌خواهیم جملاتی را مورد بحث قرار دهیم، که به شما کمک می‌کند مانند یک ناخدا توانمند، جر و بحث با همسر خود را به سوی یک تفاهم، هدایت کنید.

 

اول. میدانم که با هم موافق نیستیم اما من می‌خواهم …

اذعان به وجود مشکلی میان شما و همسرتان، می‌تواند قدم مناسبی باشد؛ شما بجای بی‌توجهی و نادیده گرفتن مشکل، دارید به آن اشاره می‌کنید تا بتوان راه‌حلی برای آن یافت. این اذعان به طرف مقابل یادآور می‌شود که رابطه برای شما مهم است. شما روی خود و همسرتان، و رابطه‌ای که میان شما وجود دارد، تاکید می‌کنید، بجای آنکه تلاش کنید حقانیت خود را به اثبات برسانید.

 

دوم. می‌خواهم بدونم دلیل ناراحتی تو چیست، لطفاً برایم بیشتر توضیح بده …

افراد احساس ارزشمندی و محترم بودن را تجربه می‌کنند وقتی شما حاضر می‌شوید به حرف‌هایشان گوش کنید. درخواست برای توضیح بیشتر، به آن‌ها نشان می‌دهد که شما کاملاً متوجه اتفاقی که افتاده نیستید اما آمادگی این را دارید که بشنوید و اوضاع را بهتر درک کنید، یا به بیان ساده‌تر، از زاویه دیگری به موضوع نگاه کنید و خود را جای او بگذارید.

 

سوم. احساست را به من بگو …

شاید در ظاهر دلیل اختلاف نظر شما و همسرتان، تفاوت در دیدگاه‌ها و عقاید به نظر برسد اما واقعیت داستان این است که در سطوح عمیق‌تری، این احساسات و هیجانات شما هستند که نقش مهم‌تری را ایفا می‌کنند. کمک به همسرتان که بتواند احساس خود را بازگو کند، به خوبی به شما نشان خواهد داد که چرا او سر یک موضوع این قدر پافشاری می‌کند. به عنوان مثال، او به خاطر ترس عمیقی که از دوران کودکی دارد، ترجیح می‌دهد بجای رانندگی، از تاکسی یا آژانس استفاده کند. فراموش نکنید که درستی یا غلط بودن احساس، در این موضوع برای ما مهم نیست بلکه خود احساس دارای اهمیت است. دچار این وسوسه نشوید که بخواهید با توضیحات منطقی احساسات طرف مقابل را دست‌کاری کنید.

 

چهار. چه مدت که این احساس را داری؟

احساسات معمولاً یکهو به وجود نمی‌آیند و ممکن است ریشه‌های کهن‌تری در وجود آن‌ها درگیر باشد. مثلاً همان ترس از رانندگی نکردن، ریشه عمیقی در یک تصادف رانندگی شدید ممکن است داشته باشد که در کودکی همسرتان اتفاق افتاده، و این ترس در وجود او نهادینه‌شده. بنابراین جر و بحث شما ممکن دلایل عمیق‌تری داشته باشد که باید به آن‌ها پرداخت.

 

پنجم. به نکته خوبی اشاره کردی؛ می‌توانیم بیشتر در موردش صحبت کنیم …

تأیید دادن به همسر نکته مهم و ارزشمندی است. شما حرف‌های او را شنیدید، با احساسات او آشنا شدید، حالا زمان آن است که در مورد آن حرف بزنید. زمانی که با پذیرش و گشادگی به سوی او می‌روید، طرف مقابل هم آمادگی بیشتری برای شنیدن حرف و احساسات شما دارید. یادتان باشد که ما داریم در مورد همسرتان صحبت می‌کنیم، ارتباط قوی میان شما وجود دارد  که برای حل مسائل کمک‌کننده خواهد بود.

 

شش. تو کاملاً در مورد آن حق داری …

منظور ما در این بخش این است که با چیزهایی که او می‌گوید و موافق هستید، موافقت خود را نشان دهید. این موضوع به جلو رفتن بحث کمک می‌کنید. به هیچ عنوان دروغ نگویید یا تلاش نکنید که چیزی را خارج از جایگاه خود ترمیم کنید.

 

هفت. من منظورم را اشتباه گفتم، به من اجازه می‌دهی دوباره نظرم را بیان کنم …

این بخش چیزی است که واقعاً زیاد اتفاق می‌افتد. هرچقدر هم که کنترل داشته باشید یا حواستان جمع باشد، باز هم ممکن است جمله یا کلمه‌ای را بازگو کنید به همسرکه بعداً پشیمان شوید. بنابراین فرصت را از دست ندهید، به سرعت اشتباه خود را جبران کنید.

 

هشت. میدانم که به تو آسیب زدم، عذرخواهی می‌کنم، می‌توانی من را ببخشی؟

فهمیدن اینکه حرف‌های شما ممکن است به همسر خود آسیب‌زده باشد فقط قدم اول است و شما باید مسئولیت آن را به عهده بگیرید. در اینجا است که اذعان شما به اشتباه و عذرخواهی می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند. البته ممکن است عذرخواهی شما پذیرفته نشود اما شما باید تلاش خود را انجام دهید.

 

نه. چه کاری می‌توانم انجام دهم که شرایط بهتر شود…

حتی اگر مطمئن هستید که طرف مقابل از شما مقصرتر است اما باز هم باید بدانید که در یک رابطه همیشه دو سو وجود دارد و بخشی از این داستان هم سهم شما است، بنابراین برای حل کدورت به سهم خودتان تلاش کنید. یادتان باشد که همسر خود می‌تواند این الگو را از شما یاد بگیرد و دفعه بعد این او باشد که پیش‌قدم می‌شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *