کلینیک مشاوره و روانشناسی بینش نوین

ساعت کاری مرکز: شنبه تا پنج شنبه، 10 تا 21

کلینیک روانشناسی و مشاوره بینش نوین

ساعت کاری مرکز:

شنبه تا پنج شنبه : 10 – 21

اختلالات یادگیری به چه معناست؟

در ابتدا بدانیم که یادگیری به معنای کارکرد کسب دانش است که شامل ادراک، سازماندهی، ذخیره و نمایش دانش در مواقع ضروری است. بر اساس این تعریف، اطلاعات باید ابتدا به مغز برسد (ورودی)، سپس سازماندهی شود، درک شود (ادغام شود)، سپس ذخیره شود (حافظه) و در مواقع لزوم ارائه شود، یعنی از آن استفاده شود. اختلال یادگیری زمانی رخ می دهد که مشکلی در هر یک از این مراحل و یا در چند مرحله وجود داشته باشد. اختلال یادگیری در زبان فارسی و برعکس نوشتن حروف و یا اختلال یادگیری در ریاضی (عدد 8 بزرگتر است یا 6 و یا عدم توانایی در تفکیک بین تفریق و تقسیم) از اختلالات شایع در بین افراد به ویژه کودکان است.

اختلالات یادگیری چیست و چطور درمان می شود

انواع اختلالات یادگیری

برخی از محققان بیان کرده اند که مشکل هر کودک ممکن است در حوزه های مختلف و در سطوح مختلف باشد و اختلالات یادگیری را به چهار قسمت تقسیم کرده اند.

علائم اختلال یادگیری

بارزترین ویژگی اختلال یادگیری، عقب ماندگی تحصیلی کودک علیرغم توانایی ذهنی اوست. برای بسیاری از کودکان، مشکلات یادگیری با شروع مدرسه آشکار می شود و در کسب مهارت های تحصیلی شکست می خورند. سنی که مشکلات تحصیلی کودک آشکار می شود بسته به توانایی فکری، نوع ناتوانی یادگیری و انتظارات تحصیلی او متفاوت است. درواقع کودک نسبت به سن و هوش خود در مهارت های زیر ضعیف عمل می کند.

علائم اختلال یادگیری

ویژگی های عمومی کودکان با اختلالات یادگیری خاص شامل موارد زیر می باشد:

سطح هوش

مشکلات توجه

مشکل هماهنگی

مشکلات ادراک بصری

مشکلات ادراک شنوایی

مشکلات زبان

بی سازمانی

اختلال جهت یابی

مشکل زمان

مشکلات رفتار عاطفی اجتماعی

مسائل مربوط به مهارت های تحصیلی

درمان اختلالات یادگیری

اختلال یادگیری چگونه درمان می شود؟ ناتوانی یادگیری یک مشکل هوشی است، نه یک بیماری. پس بین این دو تفاوت آشکاری وجود دارد.

درمان اختلالات یادگیری

اولین قدم برای شروع درمان، آموزش روانی است. آموزش درمانی به خانواده، معلمان و کودک از نظر درک شرایط و تعیین چگونگی ادامه آن از اهمیت بالایی برخوردار است. برای فرآیند بعدی، برنامه آموزشی و مداخله ای ویژه که به طور همزمان در خانه و مدرسه ادامه خواهد داشت، باید تهیه شود. در ادامه بدانیم که:

در کنار فرزند با اختلال یادگیری، خانواده نیز باید آموزش ببینند. بررسی دقیق مغز باید انجام شود و مشکل به طور عینی آشکار شود. عمدتاً از داروی درمان اختلال یادگیری استفاده نمی شود. اگر کودک بیماری هایی مانند اضطراب و افسردگی همراه با مشکلات یادگیری داشته باشد، دارو تجویز می شود. درمان باید با آموزش روانی حمایت شود. خانواده باید با معلمان و مشاوران همکاری کنند.. در این مرحله باید برنامه مدرسه را دنبال کرد و برای کودک برنامه ریزی مناسبی در نظر گرفت. متخصصان باید امکانات آموزشی متناسب با کودک را فراهم کنند.

نقش والدین در درمان اختلالات یادگیری در کودکان

یکی  از مهمترین راه های پیشگیری اختلالات یادگیری نقش والدین در زندگی کودک است. میزان شناخت شما از رفتارهای کودک می تواند در پیشگیری از مقدار این اختلال جلوگیری کند. در این میان برای غلبه بر اختلال یادگیری، والدین باید همراه با کودک آموزش های خاصی ببینند. اولین قدم خانواده ای که متوجه می شود فرزندشان ناتوانی یادگیری دارد، این است که کودک را همان طور که هست بپذیرد و با فرزندش آموزش ببیند. چرا که ممکن است کودک در سال های آینده با مشکلاتی در موفقیت تحصیلی مواجه شود. گاهی اوقات حتی کودکانی که به سال آخر دبیرستان رسیده اند، در یادگیری دچار مشکل  هستند.

نقش والدین در درمان اختلال

وظیفه خانواده ها در اینجا باید این باشد که ویژگی های متفاوت فرزندان خود را بیابند و نقاط مثبت آنها را برجسته کنند. از آنجایی که این کودکان عقب مانده ذهنی نیستند، می توانند بسیاری از کارها را با موفقیت انجام دهند.

گفته می شود که اینشتین و ون گوگ مشکلات یادگیری داشتند. بنابراین در صورت مداخله می توان ناتوانی های یادگیری را اصلاح کرد.

اما قبل از آن بدانیم که تشخیص ناتوانی یادگیری خاص باید توسط یک تیم حرفه ای (روانشناس، روانپزشک کودک و متخصص آموزش ویژه) انجام شود.

ابتدا باید مشخص شود که آیا کودک مشکل بینایی و شنوایی دارد یا خیر. سپس وضعیت ذهنی و موفقیت کودک در مدرسه باید ارزیابی شود. ابرای تشخیص ناتوانی یادگیری خاص، کودک نباید مشکل ذهنی داشته باشد. در اینجا کودکان باید تحت درمان ویژه آموزشی قرار گیرند و از اشتیاق دانش آموزان برای یادگیری حمایت شود.

وقتی خانواده مشکل ناتوانی یادگیری را در نظر می گیرد، می توان با 8 ماه استفاده از پکیج درمان اختلالات یادگیری به این وضعیت پایان داد. اگر خانواده متوجه این مشکل شوند، اما آن را جدی نگیرند یا برای حل مشکل اقدامی نکنند، ممکن است کودک رفتارهای اجتنابی و اختلالات رفتاری مانند: پرهیز از مطالعه در مقطعی از زندگی، یا عدم تمایل به نشستن در کلاس از خود نشان دهد.  

شناخت کودک و اطمینان از دریافت کمک های لازم ضروری است. گاهی اوقات والدین در مورد درس خواندن اختلاف نظر دارند و رابطه بین آنها بدتر می شود.

اختلالات یادگیری

برای جلوگیری از این اتفاقات و موارد مشابه، می توان این مسئله را با کلینیک درمان اختلالات یادگیری در میان گذاشت تا اطمینان حاصل شود که کودک در این مسیر حمایت شده و روند بهبود را طی می کند.

در موسسه بینش نوین مشکلات کودکان یک ساله تا کودکان بالای ۱۶ سال، توسط مشاوران ما بررسی می‌شوند و برای تصمیم‌گیری بهتر؛ نوعِ درمان،  نحوه مشاوره تحصیلی و سوالات مصاحبه اختلالات یادگیری در اختیار والدین قرار می‌گیرد.

کلینیک درمان اختلالات یادگیری مرکز مشاوره بینش نوین از معتبرترین کلینیک های مشغول به فعالیت می باشد که با هدف تخصصی نمودن امور مشاوره در حوزه های گوناگون مرتبط با زندگی فردی و اجتماعی کودک به ارائه خدمات مشاوره ای روزآمد پرداخته و افتخار دارد که مرکزی منحصر به فرد جهت ارائه این نوع خدمات را بنیان نهاده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *