کلینیک مشاوره و روانشناسی بینش نوین

ساعت کاری مرکز: شنبه تا پنج شنبه، 10 تا 21

کلینیک روانشناسی و مشاوره بینش نوین

ساعت کاری مرکز:

شنبه تا پنج شنبه : 10 – 21

سن زمانی یا تقویمی

Chronological age

زمانی که صحبت از سن و سال به میان می­آید یا کسی سؤال می­پرسد شما چند سال سن دارید؟

از تاریخ تولد خود محاسبه می­کنید و می­گویید چند سال دارید، اما در واقع بدن شما می­تواند بسته به شرایط فیزیکی و شیوه زندگی، مثل یک فرد که به‌طور قابل ملاحظه‌ای از آن‌ها جوان‌تر و یا سالمندتر به نظر برسد و عمل کند که از آن به‌عنوان سن بیولوژیکی ا نامبرده می­شود.

به عبارت دیگر، سن زمانی (تقویمی) شما ممکن است کاملاً متفاوت از سن بیولوژیکی  باشد.

درحالی‌که درواقع  هیچ مقیاس علمی دقیقی برای تعیین سن بیولوژیکی وجود ندارد، سن تقویمی به‌عنوان یک شاخص جهت اندازه­گیری میزان عمر یا پیری در نظر گرفته می­شود.

تفاوت سن بیولوژیکی  و سن تقویمی دقیقاً اینجا  مشخص می­شود که یک فرد 60 ساله است و به دلیل داشتن سبک زندگی سالم و فعال، از لحاظ فیزیولوژیکی دقیقاً شبیه کسی به نظر می­رسد که 50 سال سن دارد و یا گاهی ممکن است این روند برعکس باشد مثلاً یک فرد 60 ساله ظاهر سنی بیشتری داشته باشد.

سن زمانی یا تقویمی

 

برای مثال دو فرد که باهم دیگر دوقلو هستند سن تقویمی یکسانی دارند ولی طی گذشت زمان و تجربه زیستی متفاوت، ممکن است سن بیولوژیک آن‌ها خیلی هم شبیه به هم نباشد.

 

سن تقویمی به‌واقع یک عدد از تاریخ تولد فرد است ولی بعد از آن بسیاری از موضوعات از قبیل ورزش کردن یا ورزش نکردن، تغذیه سالم داشتن یا نداشتن و مصرف مواد مخدر و در نهایت شیوه زندگی سالم یا ناسالم میزان سن بیولوژیک فرد را مشخص می­کند.

حتی بر اساس جغرافیای متفاوت در مناطق گرمسیری یا سردسیری شاهد افرادی با ساخت بدنی و چهره­های متفاوت خواهیم بود.

از طرفی وقتی صحبت از سن تقویمی می­شود باید اشاره‌ای هم به سن استخوانی داشت که در بحث پزشکی و بخصوص دوران رشد کودکان بسیار حائز اهمیت است و پزشکان با بررسی آن برای تشخیص برخی اختلالات  کمک می­گیرند.