تست شادکامی آکسفورد (OHI)
شادکامی راز اصلی سلامت روانشناختی و جسمانی و در نتیجه رضایت از زندگی است. با ما همراه شوید تا به کمک این آزمون این بخش از خود را بیشتر بشناسید.
۵۰،۰۰۰ تومان
تعداد سوالات
29 سوال
رده سنی
بزرگسالان - نوجوانان
زمان تقریبی
10 دقیقه
تست شادکامی
تست شادکامی آکسفورد توسط آرجیل، مارتین و کراسلند؛ براساس پرسشنامه افسردگی بک طراحی شده است.
شادکامی در این آزمون روانشناسی به میزان شدت عاطفه مثبت، سطح رضایتمندی و عدم احساسات منفی تعریف شده است. شما توسط پرسشنامه حاضر میتوانید در مولفه های زیر خود را بسنجید و در نهایت به نمره شادکامیتان دست یابید.
خودپنداره (شامل: نگرشها، احساسات و دانش فرد درباره توانایی، مهارت و قابلیت پذیرش اجتماعی)
کاربردهای تست شادکامی آکسفورد
تست شادکامی آکسفورد برای سنجش ۷ مولفه اصلی شادکامی مورد استفاده قرار میگیرد. این آزمون را می توان برای موارد زیر به کار برد:
- تعیین میزان شادکامی
- اقدام برای افزایش شادکامی
- مشاوره تحصیلی
- مشاوره شغلی و افزایش عملکرد
- مشاوره فردی جهت موفقیت و خودشکوفایی
- پژوهش ها و مطالعات علمی
شادکامی و اهمیت آن
چرا برخی به خاک دست می زنند طلا می شود؟ آیا تمام سنگهای دنیا زیر پای مردم لنگ یافت میشود؟ با کمی جستجو در رابطه با این سوالات پی بردیم بسیاری از مشاهیر، شادکامی را به عنوان عامل خوشبختی و سلامت روان در زندگی می دانند.
شادکامی مقولهای است که جنبههای بسیاری از زندگی انسان را تحت تاثیر قرار میدهد. شادکامی نوعی ارزشیابی است که فرد از زندگیاش دارد و مواردی چون رضایت از زندگی، هیجان و خلق مثبت و عدم افسردگی و اضطراب را دربرمی گیرد. برخی از پژوهشگران معتقدند که شادکامی مهمترین مولفه در ارزیابی کیفیت زندگی افراد است.
به نظر می رسد شادکامی یک مسئله مهم در زندگی به شمار می رود. به جرات می توان گفت عملکرد ما با شاد بودن ما در ارتباط است و زمانی که غمگین هستیم تمایلی به فعالیت در زندگی نداشته و گوشه گیر و منفعل خواهیم شد.
افراد غمگین مدام از دیگران کنارهگیری میکنند و روابط اجتماعی محدودی خواهند داشت. همچنین آنها در حرفه و شغل خود نیز نمیتوانند موفق باشند. شادکامی با مثبتاندیشی همراه است و نتیجه آن این است که میتوانیم با انرژی بیشتری زندگی کنیم.
چرا باید تست شادکامی را انجام دهیم؟
بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی که مردم با آن دست به گریبان هستند لزوم توجه به شادی و نشاط را بیش از هر زمان دیگری مهم جلوه می دهد. برای این منظور ابزارهای مختلفی از جمله تست شادکامی آکسفورد طراحی شده است تا شما بتوانید میزان شادکامی خود را بسنجید.
پژوهشگران دانشگاه استنفورد و آکسفورد نشان داده اند بخش هایی از مغز افرادی که در آزمون شادکامی فعالتر از بقیه بوده، حافظه و یادگیری بهتری نسبت به دیگران داشته اند. همچنین شواهد بسیاری تاثیر شادکامی را بر سلامت روانشناختی و افزایش طول عمر نشان داده اند.
با سنجش شادکامی می توانیم بازخورد مناسبی دریافت نماییم که پس از آن به دنبال راهکارهایی برای افزایش آن باشیم.
ویژگی های تست شادکامی ای سنج
تیم کلینیک روانشناسی بینش نوین با توسعه تفاسیر این آزمون شرایطی را فراهم نموده است که شما بتوانید بر حسب میزان شادکامی خود راهکارهای مناسب را دریافت نمایید. سعی کنید این راهکارها را به کار ببنیدید. در زیر مختصری از تفسیر این آزمون که توسط تیم بینش نوین طراحی شده است برای شما ارائه می گردد:
به شما توصیه می کنیم که حتما تست شادکامی را انجام دهید. مطمئن باشید، شما می تواند تغییراتی که دلخواهتان است را در زندگی خود بوجود بیاورد. یاس و نا امیدی نمی تواند راهکاری برای رهایی از مشکلات باشد.
تنها با مثبت اندیشی و شاد بودن است که می توانید زندگی خود را سراسر آرامش نموده و در مسیر رشد و پیشرفت گام بردارید.
روایی و اعتبار تست شادکامی
روایی و اعتبار تست شادکامی (OHI) نشان می دهد که این آزمون دارای قابلیت اطمینان مناسبی برای سنجش ۷ مولفه شادکامی است. در زیر روایی و اعتبار تست شادکامی آکسفورد در مطالعات بین المللی و مطالعات ایرانی گزارش شده است:
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات بین المللی
آرگایل و همکاران پایایی پرسشنامه آکسفورد را به کمک ضریب آلفای کرونباخ۰/۹۰ و اعتبار باز آزمایی آن را طی هفت هفته ۰/۷۸ گزارش کرده اند. روایی همزمان این پرسشنامه با استفاده از ارزیابی دوستان افراد درباره آنها ۴۳/۰ محاسبه شد. همچنین از آنجایی که شادکامی دارای سه بخش : عاطفه مثب، رضایت و نبودن عاطفه منفی دانسته شده ، همبستگی این پرسشنامه با مقیاس عاطفه مثبت برادبرن (۰/۳۲) با شاخص رضایت از زندگی آرگایل (۰/۵۷) و با پرسشنامه افسردگی بک (۰/۵۲ -) محاسبه شد.
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات داخلی
دریک تحقیق که نمونه ای متشکل از ۱۴۲ مرد و ۲۲۷ زن ایرانی با میانگین سنی ۲۵ سال بود،یافته هایی بدست آمد که حاکی از روایی و اعتبار مناسب آزمون شادکامی آکسفورد در جامعه ایرانی بود. در این تحقیق همبستگی بین آزمون شادکامی آکسفورد با آزمون افسردگی بک برابر با ۰/۴۸ – بود که این نشان از روایی بالای این آزمون می باشد..همچنین در این پژوهش آلفا کرونباخ برای کل فهرست ۰/۹۱ به دست آمده است(علی پور، ۱۳۸۶)
روایی و اعتبار چیست؟
روایی و اعتبار اشاره به بررسی های علمی در رابطه با کاربردپذیری و ارزش گذاری تست های مورد استفاده دارد. در این روش های علمی با استفاده از محاسبات و آزمونهای پذیرفته شده بین المللی میزان توانایی تست را مورد سنجش قرار می دهند.
روایی (Validity) نشان می دهد که تست مورد نظر تا چه میزان ویژگی هدف را می سنجد. در اینجا به این معنی که تا چه میزان تست شادکامی می تواند به طور دقیق ۷ مولفه شادکامی را بسنجد.
اعتبار (Reliability) نشان می دهد که یک تست تا چه میزان ثبات دارد. یعنی تست شادکامی آکسفورد در شرایط یکسان به چه میزان می تواند نتایج یکسانی را نشان داد.