تست رضایت زناشویی انریچ (EMSS)
تست رضایت زناشویی انریچ جهت تشخیص رضایت افراد از زندگی زناشویی است که هم اکنون می توانید آن را با کامل ترین تفسیر انجام دهید.
۶۰،۰۰۰ تومان
تعداد سوالات
116 سوال
رده سنی
بزرگسال- نوجوان
زمان تقریبی
20 دقیقه
تست رضایت زناشویی انریچ آگاهی شما از نقاط ضعف روابط زناشویی تان را بسیار افزایش خواهد داد
آزمون رضایت زناشویی انریچ
رضایت زناشویی به عنوان یک عامل محوری در چارچوب روانشناسی خانواده مطرح می شود. به جرات می توان گفت که رضایت زناشویی عملکرد موثر یک خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد.
رضایت اعضای خانواده به خصوص رضایت از روابط زناشویی در بسیاری از مراکز مشاوره هدف اصلی و خط اول درمان و مشاوره خانواده به شمار می رود. رضایت زناشویی به وضعیتی اشاره دارد که در آن زن و شوهر از رابطه زناشویی خود حداکثر لذت را برده و از بودن کنار هم احساس شادمانی و رضایت دارند.
عواقب نارضایتی زناشویی
وجود نارضایتی در روابط بین همسران باعث کاهش رضایت از زندگی شده و می تواند فضای خانواده را به رنگ افسردگی و اضطراب درآورد. عدم توجه به مسائل زناشویی باعث می گردد که بی علاقگی مداوم به طلاق عاطفی منجر شده و تدوام آن باعث جدایی و طلاق دائمی گردد.
بسیاری از افرادی که در حوزه مشاوره ازدواج و مشاوره زناشویی فعالیت می کنند بر این باورند که عدم رضایت زناشویی می تواند مشکلات عدیده ای را برای فرزندان به همراه داشته باشد.
آسیب های ناشی از تعارض زناشویی و در نتیجه گسست خانواده باعث شده است که روانشناسان به تدوین راهبردها و روش هایی جهت آموزش زناشویی باشند. قبل از هرگونه آموزش لازم است ابتدا رضایت زناشویی خود را به طور همه جانبه ارزیابی کنید.
ابعاد رضایت زناشویی انریچ
آیا می دانید که رضایت زناشویی تنها یک مولفه مشخص نیست. بله رضایت زناشویی از تعامل متغیرهای مختلف به وجود آمده است. در واقع برای رضایت زناشویی بالاتر لازم است تا شما در ابعاد مختلف با همسرتان تفاهم داشته باشید.
درک این مسئله به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید نسبت به روابط زوجی خود آگاهی یابید و در نتیجه نقاط ضعف روابط خودتان را اصلاح نمایید. شما با پاسخ دادن به سوالات این آزمون می توانید از شاخص های زیرآگاهی یابید:
ارزیابی رضایت زناشویی
انجام تست روانشناسی علاوه بر ارزیابی رضایت زناشویی شما در ابعاد مختلف به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید نقاط ضعف خود را در یافته و در نتیجه راهکار مناسب پیشنهاد شده را به کار ببندید.
همچنین ما با معرفی کتاب و روش های مناسب به شما خواهیم آموخت که مسیر مناسبی را برای بهبود روابط خود با همسرتان پیش بگیرید. همچنین ما در تفسیر آزمون رضایت زناشویی به شما موارد زیر را ارائه خواهیم داد:
الف- نمودار تخصصی؛ ما به شما خلاصه وضعیتتان از رضایت زناشویی را در ابعاد مختلف خواهیم داد:
ب- توضیحات کامل؛ اطلاعات کامل از ابعاد چندگانه رضایت زناشویی مختص شما به صورت مجزا؛ برای شما قابل دسترس خواهد.
ج- معرفی کتاب؛ پیشنهاد کتاب علمی و کاربردی به منظور توسعه و افزایش توانایی های خودتان در هوش هیجانی
د- معرفی فیلم؛ پیشنهاد کتاب علمی و کاربردی به منظور توسعه و افزایش توانایی های خودتان در هوش هیجانی
ه- راهکارها و پیشنهادها؛ ارائه راهکارهای عملیاتی متناسب با ویژگی های شما. ما بر اساس نقاط ضعف و قوت خودتان به شما پیشنهاداتی برای بهبود رضایت زناشویی و حل تعارضاتتان خواهیم داد.
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات بین المللی:
فورز و السون(۱۹۸۹) با استفاده از نمونه گیري تصادفی در تحقیق ملی با ۵۰۳۹ زوج نشان دادند که این پرسشنامه می تواند با دقت ۸۵-۹۵ درصد بین زوجین خرسند و ناخرسند تمایز قائل شود. همچنین ضریب آلفای «پرسش نامه انریچ درگزارش اولسون و فورینر(۱۹۹۳)، برای خرده مقیاس های تحریف آرمانی ۹۰/۰، رضایت زناشویی ۸۱/۰، مسایل شخصیتی۷۳/۰، ارتباط۶۸/۰،حل تعارض ۷۵/۰ ، مدیریت مالی۷۴/۰، فعالیت های اوقات فراغت ۷۶/۰ ،رابطه جنسی۴۸/۰، فرزندان وفرزندپروری۷۷/۰، خانواده ودوستان۷۲/۰، نقش های مساوات طلبی۷۱/۰ گزارش شده است. پرسشنامه زوجی انریچ توسط دیوید السون و امی السون در سال ۲۰۰۰ روي ۲۵۵۰۱ زوج متاهل اجرا شد و ضریب آلفای آن بین ۸۰/۰ تا ۸۶/۰ گزارش گردید.
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات در ایران:
ضرایب همبستگی «پرسشنامۀ انریچ» با مقیاسهای رضایت خانوادگی از ۴۱/۰ تا ۶۰/۰ و با مقیاسهای رضایت زندگی از ۳۲/۰ تا ۴۱/۰ است که نشانۀ روایی سازه آن است. کلیه خرده مقیاسهای «پرسشنامۀ انریچ» زوجهای راضی و ناراضی را متمایز می کنند و این نشان می دهد که این پرسشنامه از روایی ملاک خوبی برخوردار است(قربانعلی پور و همکاران، ۱۳۸۷). سلیمانیان (۱۳۷۴) در یک پژوﻫﺶ ﻣﻘﺪﻣﺎﺗﻲ در مورد ۵۰ ﻧﻔﺮ از اﻓﺮادي ﻛﻪ وﻳﮋﮔـﻲ ﻫـﺎي ﺟﺎﻣﻌـﻪي آﻣﺎري را داﺷﺘﻨﺪ، ضریب اعتبار ﺑﻪ روش آﻟﻔﺎي ﻛﺮونباخ به میزان ۹۵/۰ را به دست آورد. در پژوهش مهدویان ضریب همبستگی پیرسون در روش باز آزمایی ( به فاصلۀ ۱ هفته) برای گروه مردان ۹۳/۰، برای زنان ۹۴/۰ و برای گروه مردان و زنان ۹۴/۰ به دست آمد. این ضرایب در همین پژوهش برای خرده مقیاس رضایت زناشویی، مسایل شخصیتی، ارتباط، حل تعارض، مدیریت مالی، فعالیتهای اوقات فراغت، رابطۀ جنسی، فرزندان و فرزند پروری، خانواده و دوستان، و جهت گیری مذهبی گروه زنان و مردان به ترتیب از این قرار است: ۸۵/۰، ۷۶/۰، ۷۶/ ، ۷۶/۰، ۸۱/۰، ۶۳/۰، ۶۹/۰، ۸۷/۰، ۶۹/۰ و ۷۳/۰ . ضریب آلفای این پرسشنامه در پژوهش میرخشتی ۹۲/۰ و در فرم ۴۷ سوالی پژوهش سلیمانیان ۹۵/۰ به دست آمده است(قربانعلی پور و همکاران، ۱۳۸۷). درپژوهش علیدوست و همکاران(۱۳۹۳) ضریب آلفای کرونباخ این پرسشنامه ۷۴/۰ بوده است.