تست امید میلر (MHS)
تست امید میلر یک آزمون استاندارد برای سنجش میزان امید به زندگی در شما می باشد این تست به صورت رایگان با تفسیر کامل و و ارائه راهکار می باشد.
۴۰،۰۰۰ تومان
تعداد سوالات
48 سوال
رده سنی
بزرگسالان - نوجوانان
زمان تقریبی
5 دقیقه
روایی و اعتبار تست امید میلر
روایی و اعتبار تست امید میلر (MHS) نشان می دهد که این ابزار دارای قابلیت اطمینان مناسبی برای سنجش امیدواری است. در زیر روایی و اعتبار تست روانشناسی امید میلر در مطالعات بین المللی و مطالعات ایرانی گزارش شده است:
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات بین المللی
در بررسی اعتبار تست امید، میلر(۱۹۸۸) اعتبار این مقیاس را بر اساس آلفای کرونباخ برابر با ۰/۸۰ گزارش نموده است. در مطالعه دیگری که توسط میلر و پاور انجام شده است ضریب آلفای کرونباخ این ابزار ۰/۹۳ و ضریب بازآزمایی در مدت زمان ۲ هفته ای برابر ۰/۸۲ می باشد. اعتبار سازه وابسته به معیار با مقیاس بهزیستی روانشناختی برابر با ۰/۷۱، مقیاس بهزیستی وجودی برابر با ۰/۸۲ و سوال ملاک امیدواری برابر با ۰/۸۲ است. روایی واگرای این تست نیز با مقیاس نا امیدی برابر با ۰/۵۴ می باشد.
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات داخلی
سلیمی بجستانی (۱۳۸۸) همسانی درونی این تست را با آلفای کرونباخ بررسی کرده و ۰/۹۲ گزارش کرده اند. حسینی (۱۳۸۵) در بررسی روایی این مقیاس از طریق نمره سوال ملاک همبستگی کل مقیاس با سوال ملاک را ۰/۶۱ گزارش نموده اند. همچنین آن ها آلفای کرونباخ و ضریب دو نیمه کردن برای این تست را به ترتیب ۰/۸۹ و ۰/۹۰ گزارش نموده اند.
روایی و اعتبار چیست؟
روایی و اعتبار اشاره به بررسی های علمی در رابطه با کاربردپذیری و ارزش گذاری تست های مورد استفاده دارد. در این روش های علمی با استفاده از محاسبات و آزمونهای پذیرفته شده بین المللی میزان توانایی تست را مورد سنجش قرار می دهند.
روایی (Validity) نشان می دهد که تست مورد نظر تا چه میزان ویژگی هدف را می سنجد. در اینجا به این معنی که تا چه میزان تست امید میلر می تواند به طور دقیق امیدواری شما را بسنجد.
اعتبار (Reliability) نشان می دهد که یک تست تا چه میزان ثبات دارد. یعنی تست امید میلر در شرایط یکسان به چه میزان می تواند نتایج یکسانی را نشان داد.
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات بین المللی
بوری (۱۹۹۱) اعتبار سه خرده مقیاس به ترتیب برای سبک های مقتدر، سلطه جو و سهل انگار، ۹۲/۰، ۸۵/۰، و ۸۱/۰ محاسبه کرده است. همچنین بوری در مورد میزان روایی این پرسشنامه این نتایج را گزارش نموده است. مستبد بودن مادر رابطه معکوسی با آزادگذاری (۳۸/۰-) و اقتدار منطقی او (۴۸/۰- ) دارد. مستبد بودن پدر رابطه معکوسی با آزادگذاری (۵۰/۰-) و اقتدار منطقی(۵۲/۰-) او دارد. در پژوهش الو اندر وهولیا گولی(۲۰۰۹) آلفای کرونباخ ۶۳/۰ به دست آمده است.
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات در ایران
درپژوهش اسفندیاری درسال۱۳۷۴ میزان اعتبار برای روش سهل گیرانه ۶۹/۰ برای شیوه مستبدانه ۷۷/۰ و برای شیوه مفتدرانه ۳۷/۰ به دست آمده است. درپژوهش کرمی میزان اعتبار با روش اسپیرمن براون و روش دو نیمه کردن گاتمن برابر ۸۳/۰ به دست آمده است. آلفای کرونباخ یا همسانی کلی سوالات نیز ۸۶/۰ به دست آمده است (به نقل از مینایی و نیکزاد ۱۳۹۶). بی طرف و همکاران (۱۳۸۹) ضرایب همسانی درونی پرسشنامه را در دانشجویان با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای شیوه آزاد گذاری ۶۹/۰، شیوه مستبدانه ۷۰/۰ و شیوه اقتدار منطقی ۷۹/۰ گزارش کرده اند. دانش و همکاران(۱۳۹۰) نیز ضریب آلفای کرونباخ را در دانشجویان زن برای شیوه ی آزاد گذار ۷۶/۰، شیوه مستبدانه ۷۹/۰ و شیوه ی اقتدار منطقی ۸۴/۰ گزارش کرده اند. در پژوهش فراهینی و همکاران(۱۳۹۲) اعتبارپرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ مقدار ۷۶/۰ برای الگوی آزاد گذار ،۷۴/۰ برای شیوه استبدادی و ۷۲/۰ برای شیوه ی اقتدار منطقی به دست آمده است.