تست افسردگی کودکان و نوجوانان ماریاکواس (CDI)
تست افسردگی کودکان و نوجوانان ماریاکواس را اکنون می توانید بصورت رایگان و تفسیری جامع انجام دهید. با تشخیص به موقع آن آینده خود و فرزندانمان را تغییر دهیم.
۶۰،۰۰۰ تومان
تعداد سوالات
27 سوال
رده سنی
نوجوانان - کودکان
زمان تقریبی
5 دقیقه
تست افسردگی کودکان و نوجوانان ماریاکواس
تست افسردگی کودکان و نوجوانان (CDI) یکی از مقیاسهای پرکاربرد و مورد بررسی برای ارزیابی علائم افسردگی در کودکان و نوجوانان است. تست روانشناسی افسردگی کودکان توسط کواس ساخته شده و بیشتر اوقات برای اندازه گیری علائم افسردگی در بین جمعیت عادی کودکان و نوجوانان استفاده می شود.
تحقیقات قبلی نشان داده است كه تست افسردگی کودکان و نوجوانان ماریاکواس از نظر تشخیص علائم افسردگی قابل اعتماد و معتبر است.
کاربردهای تست افسردگی کودکان و نوجوانان
این تست که ۵ علامت ویژه افسردگی در کودکان و نوجوانان را ارزیابی میکند در موارد زیر می تواند مورد استفاده قرار گیرد:
- خودشناسی و درک بهتر مشکلات فردی
- غربالگری در مشاوره کودک و نوجوان
- غربالگری اولیه در مراکز روانپزشکی
- مشاوره تحصیلی
- پژوهش ها و مطالعات علمی
شواهد نشان می دهد تست افسردگی کودکان یک ابزار غربالگری منحصر بفرد است و برای شناسایی موارد مثبت و رد کردن موارد منفی بسیار دقیق عمل میکند.
تست افسردگی کودکان و نوجوانان ماریاکوواس به زبانهای مختلفی ترجمه شده و در کشورهای چین، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، یونان، آمریکا، ایتالیا و سوئد مورد استفاده قرار گرفته است. در سایت ای سنج می توانید با استفاده از این تست علائم پنجگانه افسردگی را در کودکان و نوجوانان خود بررسی و از راهکارهای ارائه شده استفاده نمایید.
تست افسردگی کودک چه چیزی را می سنجد؟
هر سوال در تست افسردگی کودک و نوجوان دارای سه عبارت است. در این آزمون از افراد خواسته می شود پاسخی را انتخاب کنند که به بهترین وجه احساسات شان را در دو هفته گذشته توصیف می کند. پنج شاخص در این ارزیابی وجود دارد که مؤلفه های مختلف افسردگی را اندازه گیری می کند:
- آنهدونیا یا عدم لذت – ناتوانی یا کاهش توانایی در تجربه شادی و لذت بردن از زندگی
- ناکارآمدی یا احساس بیهودگی- یعنی فقدان انگیزه یا ناتوانی در انجام وظایف
- مشکلات بین فردی – مشکل در ایجاد و حفظ روابط نزدیک با دیگران و اطرافیان
- خلق و خوی افسرده – که شامل تحریک پذیری یا دید منفی و بدبینانه به زندگی می باشد.
- عزت نفس منفی – اعتقاد فرد به اینکه در هیچ کاری خوب نیست.
افسردگی چیست؟
افسردگی یک بیماری روانی است که با احساس مداوم غم و اندوه، تحریک پذیری، از دست دادن علاقه به فعالیت ها، احساس ناامیدی و بی ارزشی و گاهی اوقات افکار خودکشی مشخص می شود. این امر بر روشی که فرد فکر می کند و عمل می کند تأثیر می گذارد.
غالباً افرادی که افسرده هستند نیز در عادات خوابیدن و خوردن خود دچار تغییراتی میشوند و در تمرکز مشکل دارند. تشخیص افسردگی زمانی ایجاد می شود که علائم به مدت دو هفته یا بیشتر ادامه یابد و اختلال در عملکرد فرد ایجاد نماید.
آیا کودکان از افسردگی رنج می برند؟
افسردگی در دوران کودکی با نوسانات خلق طبیعی و هیجانات روزمره که هنگام رشد کودک رخ می دهد متفاوت است. وقتی علائم پایدار باشد و در فعالیتهای اجتماعی، علایق، کار در مدرسه و زندگی خانوادگی تداخل داشته باشد؛ ممکن است کودک دچار افسردگی شود. افسردگی حالتی گذرا نیست و همچنین شرایطی نیست که بدون درمان مناسب از بین برود. تغییرات عاطفی و روانی عادی که در طول رشد کودک اتفاق میافتد از بین میروند، اما افسردگی نیاز به درمان دارد. به خاطر داشته باشید که اگرچه افسردگی یک بیماری جدی است، اما یک بیماری قابل درمان است.
والدین باید در صورت بروز هرگونه نگرانی در مورد تغییر وضعیت و روحیه کودک، با پزشک کودک خود صحبت کنند یا با یک متخصص بهداشت روان تماس بگیرند.
افسردگی در کودکان چقدر شایع است؟
انستیتوی ملی بهداشت روانی تخمین می زند حداقل ۳/۳ درصد از کودکان ۱۳ تا ۱۸ ساله دارای افسردگی شدید هستند. آکادمی روانپزشکی بزرگسالان آمریکا این تعداد را ۵٪ تخمین زده است. خودکشی سومین عامل اصلی مرگ و میر در جوانان بین ۱۰ تا ۲۴ سال است.
چه عواملی باعث افسردگی در کودکان می شود؟
مانند بزرگسالان، افسردگی در کودکان می تواند به دلیل ترکیبی از عواملی مانند:
- وقایع استرس زا زندگی(از جمله سوء استفاده از کودک)
- بیماری جسمی (از جمله دیابت یا صرع)
- عوامل محیطی (از جمله مشکلات خانوادگی)
- سابقه خانوادگی (داشتن فرد افسرده در خانواده)
- مصرف الکل یا مواد مخدر
بیشتر کودکان و نوجوانان افسرده در زمانهای مختلف علائم متفاوتی دارند. اگرچه ممکن است برخی از کودکان در محیط های ساختار یافته به عملکرد مناسب خود ادامه دهند، اما اکثر بچههای دارای افسردگی، دچار تغییر چشمگیر فعالیت های اجتماعی، از دست دادن علاقه به مدرسه و عملکرد ضعیف دانشگاهی یا تغییر در ظاهر میشوند.
افسردگی در افراد زیر ۱۲ سال نسبت به سنین ۱۲ تا ۱۸ سال کمیاب تر است. کودکان خردسال نیز اقدام به خودکشی می کنند و ممکن است هنگام اضطراب، عصبانیت یا ناراحتی این کار را انجام دهند. دختران به احتمال بیشتری اقدام به خودکشی می کنند، اما پسران به احتمال زیاد در اقدام به خودکشی خود موفق تر خواهند بود.
کودکانی که سابقه خانوادگی خشونت، سوء مصرف مشروبات الکلی یا سوء استفاده جسمی یا جنسی دارند، بیشتر در معرض خطر خودکشی هستند. همانند بزرگسالانی که علائم افسردگی دارند، کودکان هنگام دسترسی به سلاح گرم یا داروها در خانه در معرض خطر هستند.
تست افسردگی کودکان می تواند با کمک به تشخیص زودهنگام احتمال بهبودی را افزایش دهد.
افسردگی در کودکان را چگونه دریابیم؟
درمان افسردگی می تواند زمان ببرد و بعضی اوقات مستلزم آزمایش و خطا است. هیچ دو کودکی یکسان نیستند و مهم است که در این روند صبور باشید. برای کمک به فرزند افسرده خود باید از موارد زیر کمک بگیریم:
- تست و تشخیص- نخستین و مهمترین مرحله ارزیابی اولیه فرد مبتلا به افسرده انجام تست و تشخیص بهنگام است. برای این کار می توانید از تست افسردگی ماریا کواس در سایت ای سنج استفاده کنید. این تست به شما کمک می کند تا سطح و میزان بیماری را بسنجیم.
- آموزش- آموزش فرزندتان در مورد افسردگی اولین قدم اساسی است. این به فرزند شما کمک می کند تا دلایل احتمالی (ژنتیک، عوامل محیطی، خانوادگی، استرس، شیمی مغز مانند سروتونین کم) را درک کند و خود سرزنشی را کاهش دهد. همچنین راهکارهای ارائه شده در سایت ای سنج همراه با فیلم و کتب آموزشی می تواند برای اینکار سودمند باشد.
- روان درمانی– چنانچه در این تست نمره بالایی کسب شده است، مشاوره گزینه مناسبی برای کودکانی است که با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند. انواع مختلفی از مشاوره وجود دارد، اما برای کودکان بسیار خردسال، بازی درمانی گزینه مناسبی است. برای کودکان و نوجوانان بزرگتر، درمان شناختی رفتاری (CBT) می تواند مؤثر باشد. از راهکارهای ارائه شده پس از انجام این تست بهره بگیرید.
- دارو- ممکن است دارو برای موارد متوسط تا شدید ضروری باشد، اما دارو در هنگام ترکیب با مشاوره بهتر عمل می کند. مدیریت دارو مهم است. نظارت دقیق پزشک لازم و ضروری است.
- بستری شدن در بیمارستان- برای موارد شدید افسردگی، از جمله باورهای خودکشی، بستری شدن در بیمارستان گاهی لازم است.
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات بین المللی
محققان زیادی پایایی این پرسشنامه را به روش همسانی درونی ۰/۸۰ و بالاتر گزارش کرده اند(کراولی و ورچر۱۹۹۳، کواکس۱۹۸۵، ریموند و همکاران ۱۹۸۵، اسماکر و همکاران ۱۹۸۶، ویس و همکاران ۱۹۹۱). با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی ، چان (۱۹۹۷) دریافت که ساختار فاکتور CDI در نمونه ای از هنگ کنگ مشابه با گزارش شده توسط کوواکس (۲۰۰۳) است. اما در یک نمونه ایتالیایی، هفت عامل با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی استخراج شد (پولی و همکاران ، ۲۰۰۳). این با مدل پنج عاملی اصلی کواس متفاوت است. در یک مطالعه بین المللی، چارمن و پروووا (۲۰۰۱) گزارش دادند که CDI با نمونه های دانش آموزان مدارس روسیه و انگلستان دارای ساختار ۵ عاملی است.
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات در ایران
دهشیری و همکاران (۱۳۷۸) آلفای کرونباخ کل آزمون را ۰/۸۳ و ضریب آلفای کرونباخ خرده مقیاس ها را بین ۰/۳۸ تا ۰/۶۰ به دست آوردند.همچنین ضریب پایایی کل آزمون را به روش بازآزمایی در فاصله سه هفته ۰/۸۲ و هر یک از خرده مقیاس ها بین ۰/۶۵ تا ۰/۸۳ بوده است. همچنین همبستگی این پرسشنامه با پرسشنامه افسردگی بک ۰/۷۹ و با پرسش نامه مقیاس افسردگی کودکان(CDS) 0/79 بوده است.