تست اضطراب کودکان اسپنس (SCAS)
تست اضطراب کودکان اسپنس با تفسیر کامل علاوه بر سنجش انواع اضطراب کودک توسط والدین، میتواند راهکارها و تمرینهای عملی را به آن ها ارائه نماید.
۱۲۰،۰۰۰ تومان
تعداد سوالات
28 سوال
رده سنی
کودکان
زمان تقریبی
5 دقیقه
تست اضطراب کودکان اسپنس (SCAS) پرسشنامه روانشناختی است که برای شناسایی علائم اختلالات اضطرابی مختلف، به ویژه هراس اجتماعی، وسواس و سایر اشکال اضطراب، در کودکان و نوجوانان بین ۳ تا ۱۰ سال طراحی شده است. این تست دارای ۲۸ سوال است که توسط والدین کودک پر میشود. تکمیل هر نوع آزمون تقریبا ۵ تا ۱۰ دقیقه طول می کشد بر اساس مطالعات اخیر تست اسپنس از قابلیت اطمینان و اعتبار خوبی برخوردار است.
کاربردهای تست اضطراب کودکان اسپنس
تست اضطراب اسپنس جهت سنجش ۵ نوع اضطراب در کودکان مورد استفاده قرار میگیرد. از این تست میتوان برای موارد زیر استفاده نمود:
- شناسایی نوع اضطراب کودکان
- اقدام برای کاهش اضطراب کودک
- بررسی روند درمان کودکان مضطرب
- پژوهشها و مطالعات علمی
چگونه از تست اضطراب کودکان اسپنس استفاده کنم؟
برای رفع مشکل کودک به منظور کاهش اضطراب مادر یا سرپرست او باید مراحل زیر را طی کنید:
گام اول- ارزیابی
ارزیابی به این معنی است که باید با استفاده از این تست، میزان اضطراب را سنجیده و ببینید که علائم بارز و مشکلات عمده کجاست. اینگونه شناخت بهتری از اضطراب فرزند خود به دست می آورید.
گام دوم- مطالعه راهکارها
در این گام مادر یا سرپرست باید روش و توصیههای پیشنهادی را مطالعه کند. در این تست، بینش نوین راهکارها و نکات را متناسب با نمرات کودک تنظیم نموده است. این راهکارها تمرینهای عملی هستتند که به طور مشخص میتوانید برای فرزند خود استفاده کنید.
گام سوم- استفاده از کاربرگ
از کاربرگ های خود درمانی بینش نوین استفاده کنید. این کاربرگ ها برای تمرین بیشتر، درک بهتر و ارائه راه حل های درست تر مبتنی با روش CBT یعنی درمان شناختی رفتاری برای فرزند شما تنظیم شده و در تفسیر شما قابل روئیت است. حتما آن ها را مطالعه و برای تمرین بیشتر فایل مشخص شده را از داخل تفسیر دانلود، و با کودک تمرین نمایید. این کاربرگ ها شامل سه بخش می باشد.
کاربرگ اول. کارت های مقابله با نگرانی
این کاربرگ به شما کمک می کند تا بتوانید مهارت های مقابله با نگرانی را با کودک خود تمرین نمایید. در این بخش ۱۲ کارت برای شما طراحی شده است تا بتوانید با استفاده از آن با کودک خود تمرین کنید. هر کارت به منظور هدفی تنظیم شده تا مطابق آن توان مقابله ای کودک افزایش یابد.
کاربرگ دوم. ترس های من
با استفاده از این کاربرگ می توانید ترس های کودک خود را بررسی و ارزیابی کنید. کافی است فقط زمان بگذارید و با کودک تمرین کنید. این تمرین می تواند به طور مداوم مورد استفاده قرار گیرد.
کاربرگ سوم. برنامه ذهن آگاهی خانوادگی برای کودکان مضطرب
این برنامه برای والدینی که کودکان مضطرب دارند بسیار کاربردی است. در این کاربرگ به طور خلاصه ۱۰ تمرین ساده ذهن آگاهی برای کودک در ۶ موقعیت ارائه می گردد. انجام این تمرین ها به طور مداوم می تواند در بلند مدت به کاهش اضطراب کودک بینجامد.
اضطراب در کودکان
درست مانند بزرگسالان، کودکان و جوانان نیز گاهی احساس نگرانی و اضطراب می کنند. اما اگر اضطراب کودک سلامتی او را تحت تاثیر قرار دهد لازم است تا به او کمک کنید. اضطراب کودکان می تواند در بلند مدت مشکلات زیادی را برای او ایجاد نماید. برای اطلاعات بیشتر لطفا مطالب زیر را بخوانید.
این تست برای سنجش اضطراب کودکان است، برای سنجش بزرگسالان از تست اضطراب کتل استفاده کنید.
چه چیزی باعث اضطراب در کودکان می شود؟
کودکان ممکن است در سنین مختلف از چیزهای متفاوتی احساس اضطراب کنند. بسیاری از این نگرانی ها بخش طبیعی فرایند رشد است. از سن ۶ ماهگی تا ۳ سالگی، اضطراب جدایی در کودکان خردسال بسیار معمول است. وقتی از والدین یا سرپرستان جدا می شوند ممکن است به آن ها چسبیده و گریه کنند. این مرحله طبیعی رشد کودک است و باید در حدود ۲ تا ۳ سالگی متوقف شود.
همچنین برای کودکان در سن پیش دبستانی ایجاد ترس به چیزهای خاص طبیعی است. ترس های رایج در اوایل کودکی شامل ترس از حیوانات، حشرات، طوفان ها، ارتفاع، آب، خون و تاریکی است. این ترس ها معمولا خود به خود و به تدریج برطرف می شوند.
همچنین ممکن است موارد دیگری در زندگی کودک باشد که آن ها احساس اضطراب کنند. به عنوان مثال، بسیاری از کودکان هنگام رفتن به مدرسه جدید یا قبل از آزمون و امتحان احساس اضطراب می کنند. بعضی از کودکان در موقعیت های اجتماعی احساس خجالتی بودن می کنند و ممکن است با این کار نیاز به حمایت داشته باشند.
چه موقع اضطراب برای کودکان مسئله ساز است؟
اضطراب هنگامی که مانع زندگی طبیعی روزمره کودکان شود، به مشکل تبدیل می شود. در زمان امتحان همه بچه ها مضطرب می شوند، اما بعضی از آنها ممکن است آنقدر مضطرب باشند که نتوانند آن روز، صبح به مدرسه بروند.
اضطراب شدید از این قبیل می تواند به سلامت روحی و روانی کودکان آسیب برساند و بر اعتماد به نفس و عزت نفس آنها تأثیر بگذارد. آنها ممکن است گوشه گیر شده و تمام تلاش خود را انجام دهند تا از چیزها یا موقعیت هایی که باعث اضطراب در آنها می شود، جلوگیری کنند.
علائم اضطراب در کودکان چیست؟
وقتی کودکان خردسال احساس اضطراب می کنند، همیشه نمی توانند احساسات خود را درک یا بیان کنند. ممکن است متوجه شوید که آنها:
- تحریک پذیر، گریان یا چسبنده می شوند.
- مشکل خوابیدن پیدا می کنند
- شب از خواب بیدار می شوند.
- جای خود را خیس می کنند.
- خواب های بد می بینند.
در کودکان بزرگتر علائم ممکن است به نوع دیگری خود را نشان دهد. از این جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- برای امتحان کردن چیزهای جدید، اعتماد به نفس ندارد.
- تمرکز کردن برایش سخت است.
- در به خواب رفتن یا غذا خوردن مشکل دارد.
- ناگهان رفتار عصبانی داشته باشد.
- افکار منفی زیادی داشته باشد یا مدام فکر کند که اتفاقات بدی ممکن است رخ دهد.
- اجتناب از فعالیتهای روزمره، مانند دیدن دوستان، بیرون رفتن در ملاقاتهای عمومی یا رفتن به مدرسه
چرا فرزند من مضطرب می شود؟
برخی از کودکان بیشتر از دیگران دچار نگرانی و اضطراب می شوند. کودکان معمولاً تغییر را دشوار می دانند و ممکن است به دنبال تغییر مکان یا هنگام شروع مدرسه جدید مضطرب شوند. کودکانی که یک تجربه ناراحت کننده یا آسیب زا مانند تصادف رانندگی یا آتش سوزی در خانه داشته اند، ممکن است پس از آن دچار اضطراب شوند.
مشاجرات خانوادگی و درگیری همچنین می تواند کودکان را دچار عدم امنیت و اضطراب کند. نوجوانان بیشتر از سایر گروه های سنی دچار اضطراب اجتماعی می شوند، از روابط اجتماعی پرهیز می کنند و یا بهانه هایی برای بیرون آمدن از خانه می آورند.
چگونه می توان به کودک مضطرب کمک کرد؟
اگر کودکی اضطراب را تجربه می کند، مواردی وجود دارد که والدین و مراقبان میتوانند برای کمک به آنها انجام دهند. مهمترین این موارد این است که با کودک در مورد اضطراب یا نگرانیهای او صحبت کنید. به آنها اطمینان دهید و نشان دهید که احساس شان را درک می کنید.
اگر کودک شما به اندازه کافی بزرگ شده است، ممکن است به شما کمک کند که توضیح دهید اضطراب چیست و تأثیرات جسمی آن بر بدن ما است. ممکن است توصیف اضطراب مانند موجی که جمع شده و سپس دوباره از بین می رود مفید باشد. علاوه بر صحبت با کودک در مورد نگرانی ها و اضطراب، مهم است که به آنها در یافتن راه حل کمک کنید.
مثال عملی
علی نگران این است که چرا نمی تواند بخوابد. مادر او برای همراهی و همدلی به او می گوید لازم نیست بخوابی. هروقت دوست داشتی بخواب. علی در ذهنش به این فکر می کند؛ “احتمالا اضطراب، او را از انجام همه کارها باز می دارد، منظور مادرم این است که می دانم اضطراب برایت مشکل ساز است”. بنابراین، این نوع همراهی اوضاع را بدتر می کند. چرا که باعث نگرانی بیشتر کودک یا به عبارتی “اضطراب از اضطراب” می شود.
پس علاوه بر درک بیماری کودک باید به دنبال ارائه راه حلهایی نیز باشید. برای اینکار لازم است تا مادر علی اضطراب را بیشتر بشناسد و راه حل هایی که میآموزد را به او پیشنهاد دهد. آنها میتوانند با برنامهریزی و صحبت در مورد روش های کاهش اضطراب برای به خواب رفتن علی برنامه ریزی کنند.
چه موقع برای اضطراب کودکم باید کمک بگیرم؟
اگر اضطراب کودک شما شدید است، ادامه می یابد و در زندگی روزمره او اختلال زیادی ایجاد می کند، بهتر است به مرکز مشاوره مراجعه کنید. برای این کار مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول تست روانشناسی
به منظور تشخیص اضطراب کودک در گام نخست می توان از تست های استاندارد مانند تست اضطراب اسپنس استفاده نمود. با استفاده از راهکارهای ارائه شده در بخش تست بینش نوین ممکن است بتوانید به خوددرمانی بپردازید. در شرایط حادتر لازم تا مراحل بعدی را طی کنید.
مرحله دوم- ارزیابی پزشکی
ممکن است اضطراب کودک شما ناشی از مسائل پزشکی باشد بنابراین ارزیابی توسط آزمایش های پیشنهادی پزشک یا روانپزشک می تواند به شما در رابطه با این مساله کمک نماید.
مرحله سوم- ارجاع به روانشناس
در این مرحله در صورتی که اضطراب شما زیاد باشد ما پس از انجام تست برای ارجاع به روانشناس به شما هشدار خواهیم داد. لطا این هشدارها را جدی گرفته و در اولین فرصت به یک درمانگر متخصص در حوزه اضطراب کودک مراجعه نمایید.
هشدار
اضطراب کودک خود را جدی بگیرید. اضطراب مادر بسیاری اختلالات روانی است. در صورت بی توجهی به آن در بلند مدت مشکلات عدیده ای برای فرزندتان ایجاد می کند. هرچه اضطراب در سنین پایین تری هدف درمان قرار گیرد راحت تر می توانید آن را درمان کنید.
تست اضطراب کودکان اسپنس در بینش نوین
یکی از مشکلاتی که اضطراب دارد این است که قابل تعمیم است. در واقع همانطور که آهنربا می تواند خاصیت ربایش را به آهن منتقل کند اضطراب نیز چنانچه درمان نشود، می تواند به جنبه های مختلف زندگی سرایت کند.
مثلا چنانچه به شیء خاصی اضطراب داشته باشید ممکن است تمامی اشیائی که با آن شیء تجربه می شوند، خاصیت اضطرابی پیدا کنند. تیم بینش نوین این تست را برای ارزیابی اضطراب کودکان با تفسیر کامل تهیه نموده است. همچنین علاوه بر تفسیر برای هر نوع اضطراب، کتاب، فیلم و راهکار مجزا ارائه شده است.
به علاوه در این تست روانشناسی می توانید برای کودک مضطرب خود، از کاربرگ های عملی تدوین شده توسط روانشناسان بالینی بینش نوین جهت تمرین و خوددرمانی کودک استفاده نمایید.
روایی و اعتبار تست اضطراب کودکان
روایی و اعتبار تست اضطراب کودکان اسپنس (SCAS) نشان می دهد که این ابزار دارای قابلیت اطمینان مناسبی برای سنجش اضطراب کودکان است. در زیر روایی و اعتبار این تست در مطالعات بین المللی و مطالعات ایرانی گزارش شده است:
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات بین المللی
در مطالعه ای بررسی عاملی تست اضطراب اسپنس نشان داد که این تست قادر است تا عوامل مختلف اضطراب را در کودکان مورد سنجش قرار دهد. ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده در زیر مقیاس های این تست و نمره کلی آن از ۰/۷۲ تا ۰/۹۲ متغیر بود. همچنین میزان ثبات این تست در فاصله ۱۲ ماهه بین ۰/۶۰ تا ۰/۷۵ متغیر به دست آمد. ضریب همبستگی بین نمرات مادران و پدران پس از ارزیابی کودکان نیز برابر با ۰/۶۰ تا ۰/۷۵ به دست آمده است. بعلاوه تست اضطراب اسپنس با پرسشنامه پریشانی عاطفی همبستگی مثبت نشان داده است(ادواردز و همکاران، ۲۰۱۰).
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات داخلی
در ایران همسانی درونی این تست برای کل آزمون برابر با ۰/۸۸ به دست آمده است. همبستگی نمره بازآزمایی نیز برابر با ۰/۸۲ بوده است. همبستگی نمره کل و زیرمقیاس های این تست یعنی اختلال اضطراب تعمیم یافته، هراس اجتماعی، ترس از جراحت جسمانی، وسواس و اضطراب جدایی با تست مشکلات رفتاری کانرز به ترتیب برابر با ۰/۶۷، ۰/۵۷، ۰/۵۵، ۰/۴۴، ۰/۵۲ و ۰/۴۹ به دست آمده است(قنبری و همکاران، ۱۳۹۰).
روایی و اعتبار چیست؟
روایی و اعتبار اشاره به بررسی های علمی در رابطه با کاربردپذیری و ارزش گذاری تست های مورد استفاده دارد. در این روش های علمی با استفاده از محاسبات و آزمونهای پذیرفته شده بین المللی میزان توانایی تست را مورد سنجش قرار می دهند.
روایی (Validity) نشان می دهد که تست مورد نظر تا چه میزان ویژگی هدف را می سنجد. در اینجا به این معنی که تا چه میزان تست اضطراب کودکان اسپنس می تواند به طور دقیق اضطراب کودک شما را بسنجد.
اعتبار (Reliability) نشان می دهد که یک تست تا چه میزان ثبات دارد. یعنی تست اضطراب کودکان اسپنس در شرایط یکسان به چه میزان می تواند نتایج یکسانی را نشان داد.