تست احساس تنهایی (SLFS)
تست احساس تنهایی را می توانید با تفسیر جامع انجام دهید. با این تست می توانید درک بهتری از احساس خود داشته باشید.
۵۰،۰۰۰ تومان
تعداد سوالات
24 سوال
رده سنی
بزرگسالان
زمان تقریبی
6 دقیقه
تست احساس تنهایی
تست احساس تنهایی آشر در پژوهش های مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. تست روانشناسی که برای اولین بار توسط آشر تهیه شد؛ مختص به سنجش احساس تنهایی کودکان بود.
نسخه پیش رو جهت سنجش احساس تنهایی افراد ۱۳ سال به بالا طراحی شده است که دو بعد احساس تنهایی عاطفی و احساس تنهایی اجتماعی را می سنجد. این تست دارای ۲۴ سوال می باشد که پاسخ های آن به صورت ۵ گزینه ای است.
کاربردهای تست احساس تنهایی
تست احساس تنهایی دانشجویان که در مطالعات بسیاری مورد استفاده قرار گرفته است می تواند ابزاری مفیدی برای شناخت احساس و نیازهای خود در روابط اجتماعی باشد. از این تست می توان برای موارد زیر استفاده نمود:
- بررسی حمایت اجتماعی دانشجویان
- مشاوره فردی برای دانشجویی
- پژوهش ها و مطالعات علمی
احساس تنهایی چیست؟
گرچه نیاز ما به ارتباط ذاتی است، اما بسیاری از ما اغلب احساس تنهایی می کنیم. تنهایی وضعیت پریشانی یا ناراحتی است که هنگامی ایجاد می شود که بین خواسته های فرد برای ارتباط اجتماعی و آنچه که احساس می کند، تفاوت وجود دارد.
برخی از افراد که در طول روز با افراد زیادی ارتباط دارند، یا سال هاست که ازدواج کرده اند باز هم یک تنهایی عمیق و فراگیر را تجربه می کنند. تحقیقات نشان می دهد که تنهایی تهدید جدی برای سلامت روانشناختی و همچنین سلامت جسمی در طولانی مدت است.
احساس فقدان ارتباط اجتماعی می تواند دردناک باشد. تنهایی را می توان به روشهای مختلف توصیف کرد. افرادی که احساس تنهایی می کنند برخی از این احساسات را در ذهن خود تجربه می نمایند:
- احساس اجتماعی نبودن
- احساس کنار گذاشته شدن
- احساس عدم صمیمیت
- احساس خلاء
- احساس کمبود توجه
کسانی که احساس می کنند حمایت اجتماعی کمی دارند یا اصلاً ندارند، تنهایی یک چالش بزرگ برایشان ایجاد می کند. آن ها دوست دارند حمایت شوند اما مقدار توجهی که از بیرون دریافت می کنند کم است.
واقعیت هایی در رابطه با احساس تنهایی
من خانواده و دوستان زیادی دارم. چرا هنوز این قدر تنها هستم؟
تنهایی صرفا به تعداد روابط بر نمی گردد، بلکه کیفیت روابط نیز در آن بسیار مهم است. بنابراین تنهایی فقط ناشی از انزوا یا نداشتن دوست و خانواده نیست. عدم صمیمت و عمق در رابطه می تواند به احساس تنهایی منجر شود.
چرا وقتی شخصی احساس تنهایی می کند، به مرور تنهاتر می شود؟
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افراد تنها، در ارزیابی تعاملات اجتماعی دچار سوگیری منفی هستند.
افرادی که احساس تنهایی می کنند نسبت به علائم بی توجهی دیگران حساس تر هستند. آن ها از ترس اینکه مورد توجه قرار نگیرند، از روابط عمیق پرهیز می کنند. به عبارتی می توان گفت تنهایی برای این افراد به نوعی ترس از نادیده گرفته شدن است.
تفاوت بین تنهایی و خلوت کردن با خود چیست؟
خلوت کردن با خود که مانند تنهایی به صورت نداشتن روابط اجتماعی دیده می شود ذاتا دارای بار منفی نیست. می توان گفت خلوت کردن یکی از راه های ترمیم خود بوده و حتی می تواند سودمند باشد.
بنابراین دلایلی که افراد تنها بودن را انتخاب می کنند مهم است. زمانی که تنهایی ناشی از اجتناب نبوده و برای آرامش و جمع کردن افکار می باشد بار مثبت داشته و به عنوان خلوت کردن با خود از آن تعبیر می شود.
چه قدم های مشخصی می توانم بردارم تا تنها نباشم؟
جان کاسیوپو(John Cacioppo) پژوهشگر معروف حوزه تنهایی، معتقد است همانطور که می توانید یک رژیم ورزشی را برای به دست آوردن قدرت و بهبود سلامتی خود شروع کنید، می توانید از طریق حرکات کوچکی که باعث ایجاد قدرت و مقاومت عاطفی می شود، با تنهایی مبارزه کنید.
تاثیر احساس تنهایی بر سلامتی
پژوهش های زیادی نشان می دهد که تنهایی با مشکلات روانی مرتبط است. شواهد نشان می دهد که تنهایی با علائم افسردگی ارتباط دارد.
تنهایی می تواند به عنوان عامل مهمی در بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲ و آرتروز باشد. مطالعات نشان می دهد که افراد تنها دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند. حالت تنهایی مزمن باعث افزایش تولید هورمون های استرس شده و باعث ایجاد اختلال خواب و ضعف ایمنی می شود.
روایی و اعتبار تست احساس تنهایی آشر
روایی و اعتبار تست احساس تنهایی آشر (SLFS) نشان می دهد که این ابزار قابلیت اطمینان خوبی برای سنجش احساس تنهایی در افراد ۱۳ سال به بالا دارد. در زیر روایی و اعتبار در مطالعات بین المللی و روایی و اعتبار در مطالعات ایرانی گزارش شده است:
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات بین المللی
بررسی این تست نشان داد که آلفای کرونباخ ان برای کل آزمون برابر با ۰/۹۰ و ضریب همبستگی بین دو نیمه آزمون برابر با ۸۳/۳ می باشد. همچنین نتایج بررسی های آشر نشان داد که هرچه نمرات افراد در این تست بیشتر می شود تعداد دوستان فرد کاهش می یابد. بعلاوه همبستگی تست تنهایی با آزمون پیشرفت در نمونه کودکان بیانگر آن بود که همبستگی متوسطی بین احساس تنهایی و نمرات موفقیت وجود دارد
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات داخلی
در ایران این تست پس از تحلیل عاملی دو عامل استخراج گردید که ۴۰/۲۷ درصد واریانس کل را تبیین می نمود. این عوامل مبتنی بر مبانی نظری احساس تنهایی به عنوان عامل عاطفی و عامل اجتماعی نام گذاری شدند. همبستگی این تست با نمرات اضطراب برابر با ۰/۴۱، با اضطراب برابر با ۰/۳۰ و با استرس برابر با ۰/۳۹ به دست آمد. ضریب آلفای کرونباخ برای نمره کلی این تست برابر با ۰/۸۴ و برای خرده مقیاس تنهایی عاطفی ۰/۸۲ و تنهایی اجتماعی ۰/۷۱ به دست آمد(رضایی و همکاران، ۱۳۹۲).
روایی و اعتبار چیست؟
روایی و اعتبار اشاره به بررسی های علمی در رابطه با کاربردپذیری و ارزش گذاری تست های مورد استفاده دارد. در این روش های علمی با استفاده از محاسبات و آزمون های پذیرفته شده بین المللی میزان توانایی تست مورد سنجش قرار می گیرد.
روایی (Validity) نشان می دهد که تست مورد نظر تا چه میزان ویژگی هدف را می سنجد. در اینجا به این معنی که تا چه میزان تست احساس تنهایی می تواند به طور دقیق احساس تنهایی فرد را بسنجد.
اعتبار (Reliability) نشان می دهد که یک تست تا چه میزان ثبات دارد. یعنی تست احساس تنهایی در شرایط یکسان به چه میزان می تواند نتایج یکسانی را نشان داد.